Rezultă că: Lucrul Mecanic total în cazul unei forțe conservateur depinde numai de pozițiile inițială și finală ALE ponctului, fiind Independent de forma traiectoriei. Marcheaza sfrsitul PROGRAMULUI. Aceasta raspunde (conforme principiului III) cu o Forta Egala si de sens opus numita Forta elastica (Fe). Această formulă sevește la definirea potențialului electrique. Declararea variabilelor folosite n utilizarea PROGRAMULUI. Pentru a efectua lucru Mecanic fortele trebuie sa provoace deplasari. Vreau sa multumesc tuturor celor care m-au sprijinit si m-au ncurajat PE parcursul acestei lucrari. Despre o Forta Care actioneaza asupra unui Corp si-l deplaseaza, se spune ca efectueaza un lucru Mecanic. Rezultanta acestor forte fiind Egala cu Zero, Lucrul Mecanic PE verticala este nul, corpul de altfel nenregistrnd miscare PE verticala. Analitic, Lucrul Mecanic elementar efectuat pentru un Drum infinitezimal d r → {displaystyle scriptstyle d {vec {r}}} se definește ca produsul scalaire al forței și deplasării (drumului infinitezimal): δ L = F → ⋅ d r → = F d r ⋅ cos α {displaystyle scriptstyle Delta L = {vec {F}} cdot d {vec {r}} = F , drcdot cos alpha}. PE aceasta Directie va ActionA doar Componenta FX a Fortei F. daca se prevede “end.

Programul pe care l voi prezentarea n cele ce urmeaza l-am conceput pentru a calculs Lucrul Mecanic efectuat de o Forta F, cunoscuta, PE distanta d, de asemenea cunoscuta, Sub un unghi x cunoscut folosind urmatoarea formule:. Termenul de lucru (în franceză travail) al unei forțe a fost utilizat pentru prima oară Într-un articol DIN 1826 al matematicianului și inginerului Mecanic francez Gaspard-Gustave Coriolis și apoi în Cartea du calcul de l`effet des machines DIN 1829 a aceluiași Autor. Daca de la tastatura utilizatorul introduire Cifra 1, atunci programul “Sare” peste Prima parte si Merge la urmatoarea unde va calculs Lucrul Mecanic al Fortei elastice. Dupa cum se vede, Lucrul Mecanic al greutatii nu depinde de forma drumului, numindu-se lucru conservativ. Am ales sa prezint n aceasta lucrare de atestat profesional “Lucrul Mecanic” deoarece prezinta o varietate de situatii n functie de Forta, Directia deplasarii CORPULUI si unghiul format de acestea si alte forme speciale de lucru Mecanic. Lucrul Mecanic este o Marime fizica forme ce caracterizeaza Energia consumata n urma actiunii unei forte F constante PE distanta d, n Directia si sensul Fortei si este Numeric Egala cu produsul dintre Forta si distanta pe care actioneaza aceasta. Acum vom calculs Valorile lucrului Mecanic atunci CND Valorile initiale nu vor mai fi nule. Lucrul Mecanic este o mărime fizică definită ca produsul dintre Componenta forței Care acționează asupra unui Corp în Direcția deplasării ponctului EI de aplicație și mărimea drumului parcurs. De asemenea am definit si doua constante: pi si g.

de asemenea vreau sa multumesc Domnului Profesor Arotaritei Felix, care si el m-a sprijinit, m-a ndrumat si mai ales m-a ncurajat n momentele de Cumpana. Aceasta relatie este ca un preambul la notiunea de Conservare a energiei. Deoarece limbajul de programare Turbo Pascal Calculez DECT cosinusul unghiurilor n radiani, am folosit relatia dintre grade si radiani pentru a Transform gradele n radiani. Real: este tipul de numere Reale; Double: este tipul de numere duble. Pentru a Urca acest Corp, de la H1 la H2, va trebui sa-i furnizam acestuia o cantitate de Energie Egala cu mg (H2-H1). Corpul se va misca fara frecare PE Directia si sensul axei Ox. Definitie: un Joule este Lucrul Mecanic efectuat de o Forta de un Newton Care ISI deplaseaza ponctul de aplicatie PE distanta de un metru, PE Directia si in sensul Fortei.